Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi

KÜLTÜR MAH. 3858 SOK. NO.3 KEPEZ ANTALYA P.K.07090
Vizyon
Medeniyet ve kültürel değerlerimizle donatılmış, bu değerleri evrensel boyutlara taşıma gayretine sahip, ecdadımızın ve insanlığın ortak kazanımlarını bir arada özümsemiş, ülkemizi muasır medeniyetler düzeyine çıkarma bilinci kazanmış, sadece ülkemizin değil tüm insanlığın problemlerine çözüm arayışı içinde olan ve evrensel barışa katkı sunan, kişisel yetenek ve kapasitesinin farkında olan, değişime ve gelişime açık hayırlı ve örnek nesiller yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarını benimsemiş, sorun değil çözüm üreten, donanımlı, vasıflı, kendisi ve içinde yaşadığı toplumla barışık, tabiatı tahrip değil imar eden, kendini tek yönden değil bilim, sanat, spor alanlarında olduğu kadar manen de donanımlı vasıflı hale getiren fertler yetiştirmek olup, öğrencilerimizi ahlaki değerlerimizi ve evrensel insanlık değerlerini benimsemiş, özgüvenini tam sağlamış olarak bir üst öğrenime hazırlayıp ilahiyat fakültelerimize nitelikli öğrenci hazırlamak ve böylece İslâm´ın temel inançları, ahlaki prensipleri ve ibadet esasları hakkında toplumumuza ve tüm İslâm Dünyası´na rehberlik edecek bireyler yetiştirmek.
TYT Türkiye 1.liği, ilk 100 de 12 öğrenci LGS Okul ortalaması 1,51
08:00- 15:20
KLİMA
300 YATAK KAPASİTELİ
Ulaşım
TK 36 DOLMUŞ İLE DOĞRUDAN ULAŞIM VE OTOGARA ULAŞARAK YAKLAŞIK 1KM YÜRÜME MESAFESİNDE
KÜLTÜR MAH. 3858 SOK. NO:3 KEPEZ ANTALYA P.K.07090
ANTALYA VALİLİĞİNE 1 KM KEPEZ KAYMAKAMLIĞINA 2 KM
Kontenjan Bilgileri
Fen ve Sosyal Bilimler Projesi uygulayan 60 kontenjan Fen ve Sosyal Bilimler Projesi uygulayan İngilizce Hazırlık Programı 30 kontenjan
Fen ve Sosyal Bilimler Projesi uygulayan 60 kontenjan Taban:0,1 Tavan:6,48
Okulun Sınav Başarı Durumu
TYT Türkiye Birinciliği, ilk 1000 de 12 öğrenci, Tıp Fakültesi kazanabilecek seviyede puan alan öğrenci yüzdesi % 47 LGS okul ortalaması 1,51
Sportif Etkinlikler
Pandemi öncesi 2019 yılı 9 farklı branşta Antalya dereceleri elde edilmiştir. Yüzme Türkiye !., Futsal Antalya 1.,Satranç Antalya 2., Baskebol Antalya 3., Masa Tenisi Antalya 3., Dart, Dağ Tırmanışı, Orientring, Bocce ve diğer alnlarda 3. lük ve 4. lük
Tübitak projeleri 4 farklı alanda 6 başvuru yapılmıştır.
Proje Çalışmaları
1. Ödev ve etüt projeleri; Bu projemizde öğrencilerimiz hafta içi ders bitim saatinden itibaren saat 17:00 ye kadar okulumuzda kalarak gün boyunca işledikleri dersleri tekrar etme, ödevlerini yapma ve eksiklerini tamamlama fırsatı bularak evlerine veya pansiyonumuza zihinleri rahat bir şekilde gideceklerdir. Yani dersleri veya konuları okulda tam olarak öğrendikten sonra sosyal faaliyet ve kitap okuma için kendilerine zaman ayırmış olacaklardır. 2. Sosyal öğrenme yoluyla kitap okuma projesi; Öğrencilerimiz evde ve pansiyonda belirlenen okuma saatinde Sosyal Öğrenme yoluyla Kitap Okuma Projesi kapsamında hafta içi her akşam her sınıf için belirlenen aynı kitabı okuyarak Cumartesi günü Kitap Müzakere saatinde hafta içi okunan kitapları görevli öğretmenle birlikte müzakere edeceklerdir. Böylece her sınıf dönüşümlü olarak bir eğitim döneminde 16 hafta boyunca kitap okuyarak her öğrenci 16 kitap okumuş ve toplamda 4 yıl boyunca 8 dönemde en az 108 kitap okumuş olacaktır. 3. Sanat projesi; Hafta içi ve hafta sonu yapılacak olan sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetler daha sonra öğrencilerin ilgi alanlarına ve grup sayılarına bağlı olarak planlanacaktır. Ancak sanat projemizde her öğrencinim en az bir müzik enstrümanı kullanmayı ve görsel sanatlardan fotoğrafçılık, hüsn-ü hat, tezhip, ebru ve resim sanatlarından birini öğrenmiş olarak mezun olmaları hedeflenmektedir. 4. Yurt Dışı Yabancı Dil Eğitimi Projesi; Öğrencilerimizin Yabancı Dil eğitimini yerinde almaları ve daha fazla uygulama alanı bulabilmeleri için İngilizce eğitimi için Avrupa ülkelerine, Arapça eğitimi için de Arap ülkelerine gönderilmesi çalışmalarımız ve planlamalarımız devam etmektedir. 5. Akdeniz Üniversitesi ile yapılacak protokolle öğretim üyelerinin akademik danışmanlık yapması, okulumuzda eğitim, seminer ve konferans vermelerinin sağlanması projesi. Bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa birliğince kararlaştırılan ERASMUS gibi projelerle de öğrencilerimize yurt dışı eğitimi ve öğrenci değişimi sağlanacaktır. Öğrencilerimizin akademik başarılarını, fiziksel ve sosyal gelişimlerini artırmak için bu tür farklı projelerimiz çalışmalarımız devam etmektedir. Bütün projelerimizle ilgili detaylı bilgileri okulumuz web sayfamızdan (http://kepezmcoaihl.meb.k12.tr/) ve sosyal paylaşım sayfalarından takip edebilirsiniz.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzda şu an 26( Avrupa rekoru ) Avrupa Birliği Erasmus + projesi yürütülmektedir