ANTALYA / KEPEZ - Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

"Yabancı Dil Öğreniyorum." teması ile Yabancı Dil Hazırlık sınıfımızda birçok ses getiren faaliyet gerçekleştirmekteyiz.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri Hazırlık sınıfı programı uygulayan okulumuz Kepez Mahmut Celaleddin Ökten AİHL'sinde DÖGM Yabancı Diller 8. Merkezî İzleme Sınavı dört temel dil beceri ölçme sınavı yazılı-dinleme kompozisyon ve sözlü sınavımızı gerçekleştirdik.

Şbt

Okulumuzun 2024-2025 yılında 5.Sınıf düzyinde okuyacak öğrencilerimiz için yapılacak olan sınavımız 12 Mayıs 2024 Pazar günü saat 10:00 olarak belirlenmiştir.

Şbt

Ayakları yere basmayan yarışma TEKNOFEST başvuruları başlamıştır. https://www.teknofest.org/tr/yarismalar/

Ock

Ahenk projesi kapsamında düzenlenen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzda Safahat okumaları, Pano çalışmaları, Divanı Lügatit Türk Okumaları, Klasik Eser Okumaları ve yarışmaları yapıldı.

Ara

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz koordinesiyle Konya Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen "Okul Kültürü ve İyi Uygulama Örnekleri Yönetici Hareketlilik Programı" okulumuz Müdür Başyardımcısı Mustafa Yapıcı'nın ve İngilizce, Almanca, Farsça hazırlık dil programı uygulayan 16 okulun idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programa Öğrenme Süreçleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanımız İhsan Erkul çevrim içi katıldı. Toplantıda konuşan Daire Başkanımız İhsan Erkul, öğrencilerin yabancı dil alanında ulusal ve uluslararası başarılarını dile getirirken bu başarıda okul yöneticileri, yabancı dil öğretmenleri ve öğrencilerin yüksek rağbetinin etkili olduğunu vurguladı.

Programda söz alan okul yöneticilerimiz, yabancı dil alanında yapılan başarılı ve örnek uygulamaları anlattılar. Yapılan çalıştayda Türkiye'de yabancı dil öğretimi, aracı dilsiz eğitim, hazırlık dil sınıfı programı uygulayan AİHL'lerde uygulanan yeni yaklaşımlar, öğrenci merkezli dil dersleri, DÖGM Merkezi İzleme Sınavı, okullarımızda yapılan yabancı dil kampları, öğrencilerin YDT ve YDS hazırlıkları, Türkiye Münazaraları ve okullarımızdaki başarıyı artıracak tedbirler gibi pek çok konuya yer verildi.

Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi hazırlık öğrencileri; Erasmus+ programı, MOIC, MUN, Game Base Learning, Slovenya-İspanya eğitim ve kültürel gezileri, DÖGM Münazaraları gibi birçok organizasyona katıldıklarını anlattılar. Öğrencilerimiz Türkiye Münazaralarının, Erasmus programlarının ve diğer etkinliklerin kendi potansiyellerini geliştirdiği gibi ayrıca ifade edebilme güçlerini de arttırdığını belirttiler. MSR Talks ekibi olarak İngilizce tiyatro yaptıklarını söyleyen öğrenciler, "Ölü Ozanlar Derneği" tiyatrosunu Konya Devlet Tiyatrosunda canlandırdıklarını söylediler.

Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL Okul Müdürü Ahmet Erol, Yabancı Dil Koordinatörü Kamil Özer ve İngilizce zümresi, öğrencilerde dört temel dil becerisini geliştirmek için yaptıkları uygulamaları anlattılar.

Okul müdürlerimiz, öğrencilerin hazırladığı MSR Talks tiyatrosunu izledikten sonra tüm okullarımızda kalite birliğini sağlamak için kararlar alındı.

Program bugün diğer okulların sunumlarıyla sona erdi.

Kas

TÜRKİYE GENELİ YAPILAN VE YÜZLERCE OKULUN KATILDIĞI KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVINDA BÜTÜN KADEMELERDE TÜRKİYE DERECESİ YAPARAK VE BUNU HER SINAVDA BAŞARAN OKULUMUZ GÖZ DOLDURMAYA DEVAM EDİYOR.

Kas

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZI ÇOŞKUYLA VE BİRÇOK SOSYAL VE SPORTİF ETKİNLİKLE KUTLADIK.

Kas

ÇEDES PROJESİ KAPSAMINDA GENÇLİK SPOR  BAKANLIĞININ DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKTE CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA DÜNYA ŞAMPİYONU OKÇUMUZ METE GAZOZ'UN YAKTIĞI ATEŞ İLE ÇIRALI YANARTAŞ MEVKİSİNDE BİN YILDIR YANAN ATEŞİN ETRAFINDA ÇOŞKUYLA KUTLAYARAK GİRDİK.

Kas

KEPEZ BELEDİYESİNİN DÜZENLEDİĞİ BİLŞMFEST ŞENLİĞİNDE OKULUMUZ OLARAK YERİMİZİ ALDIK.

May

Deneme sınavı bizim işimiz. Hem yks de 70. deneme sınavımızı gerçekleştirirken hem de Lgs de 61. denemeyi yapmanın gururunu yaşıyoruz.

Nis

Okulumuz her fırsatta farklı öğrencilerimize, farkli branşlarda yarışma, kazanma ve takım oyunu kavramlarını yerleştirerek hayata hazırlamaya devam ediyor.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Meslekî Uygulama Esasları çerçevesinde, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttıracak 40 Kavram Etkinliği kapsamında 5. ve 6. sınıflarımız  bilgi yarışması ile farklı bir etkinliği gerçekleştirmenin tadına vardılar. Emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine ve İHL Meslek dersi öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Mesleki rehberlik ve kişisel gelişim bağlamında okul rehberlik servisi koordinesinde farklı mesleklere sahip kişiler, öğrencilerle yüz yüze veya online kariyer günleri çalışmalarında yazar Yılmaz Erdoğan öğrencilerimize internet bağımlılığı ve bilgisayar oyunlarının zararları hakkında söyleşide bulundu.

Ock

Okulumuzun Kültürel  Miras ve Bilişim Teknolojileri  projesinin 5.  hareketliliği 29 Ağustos -03 Eylül tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşti.

Portekiz, Romanya, Kuzey Makedonya, Litvanya ve Türkiye ortaklığı ile yürütülen projenin bu hareketliliğinde yerel yemeklerin sunumu ve örneklerin tatbiki, önemli tarihi yerlerin GPS kullanılarak haritalanması, Kültürel ve Doğal miras alanları olan Perge, Aspendos, Side, Kaleiçi ve Adrasan'ın gezilerek incelenmesi , ortakların ülkelerindeki kültürel miras olan üniversitelerin incelenmesi ve kalan Makedonya hareketliliği hakkında ve projenin şu ana kadarki gelişatı hakkında çalışmalar yapıldı. Yapılan kültürel aktivelerle Türk kültürünü yakından tanıyan öğretmenler ve öğrenciler Antalya'nın deniz ve doğasından çok keyif alarak ülkelerine döndüler.