ANTALYA / KEPEZ - KEPEZ MAHMUT CELALETTİN ÖKTEN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

ERASMUS PLUS'TA AVRUPA'DA KIRILMASI ZOR BİR REKORA İMZA ATTIK.

Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 2018 yılı itibariyle  devam eden 3 adet Erasmus Plus ka229 projelerimiz (ICT, BAPN, TIV) bulunmaktadır.

2019 yılında ise Erasmus Plus projeleri başvurularında kurumumuzun 15 projesi asil listeden 3 tanesi ise 1. yedek listeden olmak üzere toplamda 18 projemiz kabul edilmiştir.

Proje ekibimizin bizzat kendi yazıp ve hazırlamış olduğu ka229  okul değişimi ortaklık projelerimiz farklı avrupa ülkeleri ve ülkemizden sunulmuştur. Bilim,Teknoloji,Mühendislik ve Matematik Bir Arada Türkiye'den , Culture Promotes Teaching And Learning  Projemiz Cekya'dan, Create Your Innovative Market ve Identities, Diversity & European Unity  projelerimiz Fransa'dan ,Strengthening Equality, Diversity And Inclusion For An Intercultural European Education  Projemiz Hırvatistan'dan, Integration Of Immigrants  ,A Blended Classroom Of The Digital Age  ,Social Media To Promote Education Besides Fun Projelerimiz İtalya'dan ,Europe is My Future  Projemiz Litvanya'dan .Robotics And Coding ve Common Culture For Europe projelerimiz Letonya'dan,Different Countries, Same Values projemiz Polonya'dan,Cultural Heritage And ICT  projemiz Portekiz'den,Diagnose Nature & Preserve Nature projemiz Romanya'dan .Catch The Date projemiz de Sırbistan'dan hibe almaya hak kazanmıştır.

Bu projeler kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz Avrupa'da yaklaşık 80 farklı eğitim kurumuyla, eğitimde işbirliği içerisinde olacaklardır. Öğrencilerimiz projeler kapsamında farklı kültürleri akranlarıyla işbirliği içerisinde tanıma fırsatı bulacaklardır. Avrupa'nın farklı ülkelerinden 100'ün üzerinde öğrenciyi, kendi öğrencilerimiz ağırlayacak, onlara kendi zengin kültürümüzü tanıtma fırsatı bulacaklardır. Aynı zamanda bizim öğrencilerimizin de önemli bir kısmı proje ortaklarımızın organize edeceği ailelerin yanında misafir olarak kalacaklardır. Bu da şehrimizin, ülkemizin ve en önemlisi zengin kültürümüzün tanıtımına önemli katkılar sunacaktır.

Okulumuz için bu başvuru süreci çok kültürlülük kapsamında gerçekleşmiştir. Bu başarı Türkiye'de ve Avrupa'da tek bir kurumun yakaladığı ilk başarı olup kırılması zor bir rekordur. Ve eminiz ki bu rekor tüm İmam Hatip Liselerine  örnek teşkil edecektir.

Okulumuz 2016 yılında "Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Proje Okulu" olarak eğitim öğretime başlamıştır. Hayırseverler tarafından yapılan okulumuzda 300 yataklı yurt imkânımız da mevcuttur. Okulumuz daha ilk yılından itibaren ulusal ve uluslararası büyük başarılara imza atmıştır. Okulumuz bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu da bulunmaktadır. Yine bu ortaokul bünyesinde "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" uygulanmakta olup, bu proje kapsamında öğrencilerimiz hem normal derslerine devam ediyor hem de hafızlıklarını eğitimi alıyorlar.

Bünyemizde bulunan ortaokulumuzdan bu yıl ilk mezunlarımızı verdik. Mezun ettiğimiz öğrencilerimiz bu yıl girdikleri LGS Sınavında büyük bir başarıya imza attılar. LGS sınavında 90 soruda 81 doğru cevap ortalamasıyla çok yüksek bir ortalama yakaladık.

Lisemizde de bu yıl 10.sınıfta ara sınıf olarak aldığımız ilk mezunlarımızı verdik. Mezun ettiğimiz 12 öğrenciden 10 Türkiye'nin en seçkin bölümlerine yerleştiler. 10 öğrencimizden 2'si Tıp Fakültesine, biri Hukuk Fakültesine,  ikisi İktisadi İdari Bilimler Fakültesine, biri Eczacılık Fakültesine, ikisi Uçak Gövde Bakıma, biri Mimarlık Fakültesine, biri de Elektronik Haberleşme bölümlerine yerleştiler. 9. Sınıftan aldığımız ilk öğrencilerimizi de bu yıl mezun edeceğiz.  Öncelikli hedefi "Hayırlı ve Örnek Nesiller Yetiştirmek" olan okulumuzda akademik hedefimiz YKS'de tüm öğrencilerimizi Türkiye dereceleriyle mezun etmektir.

KABUL EDİLEN PROJELERİMİZİN GÖRSELLERİ:

28-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-201928-08-2019

Yayın: 28.08.2019 - Güncelleme: 28.08.2019 16:13 - Görüntülenme: 838